Coburg (Children’s) Centre at Pentridge Village
Project Name Client Superintendent Value Time Frame
Coburg (Children’s) Centre at Pentridge Village Moreland City Council Williams Boag Architects $3.8 Million January 2016 - May 2017
Project Name
Coburg (Children’s) Centre at Pentridge Village
Client Moreland City Council
Superintendent Williams Boag Architects
Value $3.8 Million
Time Frame January 2016 - May 2017

Ireland Brown Constructions have been engaged as the head contractor to carry out the construction of the new Coburg (Children’s) Centre located at 13 Urquhart Street, Coburg. The site is located within Pentridge Village in what was previously known as ‘G Division’.

The  works undertake refurbishment and extension to an existing heritage building. The new centre will provide up to 120 places for children from 0 to 5 years.  The building will have 5 main rooms for children’s activities as well as support spaces for staff, visitors, a kitchen, services and facilities.  The façade of the building is made up of a combination of several elements including; feature brickwork, FC cladding, aluminium thermally broken windows, timber windows, perforated aluminium sunshades and various timber cladding.

The building is complemented externally with an extensive landscaping package that features three separate outdoor play areas including rock landscape, exposed aggregate paving, bluestone paving, fencing, timber decking sand pits, decks, overhead shade sails, rock bubblers, planting and soft fall areas contained and in amongst the original blue stone walls of Pentridge Village.

The project will commence in early 2016 and is due for completion in the second quarter of 2017.